Crtice iz Dubaija (8) – SAMO ZA EVROPLJANE

Petak uveče, taksi vozila na sve strane, pune ulice, gužva na ulazima u velike hotele. Izašli smo na piće, i na moje iznenađenje, uputili se u jedan od hotela. Objasniše mi da se popularni „pabovi“ nalaze upravo tamo, iako su pomalo „skriveni“.

Gužva na ulazu u hotel, nebrojeno mnogo automobila koji se ispred zaustavljaju. Hotel sav sija i blješti, kao uostalom i sve drugo u Dubaiju, ali je i dalje – tih. Hostese nas dočekuju u velikom holu mermera i mesinga, staklenih zidova. Gosti se muvaju okolo, ali nigde one bučne vreve, tipične za noćne klubove. Tek tihi žamor ljudi koji prolaze.

„Nadam se da znaju gde idemo“, prošlo mi je kroz glavu, dok smo se peli uz nekoliko stepenika i skrenuli u nekakav hodnik.

dubai-travel-palm-glimpses-of-the-world

Gužva na ulazu u hotel „Atlantis“ na Palmi (Glimpses of The World)

Ispred nas – ogromna, teška, drvena, tamna vrata. Ogroman, tamni muškarac ispred, u ogromnom, tamnom odelu. Upravo je razgovarao sa dvojicom mladih Arapa u dišdašama i sa crveno-belim maramama, kefijama, na glavama.

„Gospodo, ovo nije mesto za vas. Molim vas, budite ljubazni, pa idite na neko drugo mesto na čaj, ovde se služi alkohol“, rekao im je krupni čovek koji je čuvao vrata, uz smešak.

Njima se nije odustajalo, bili su radoznali, uporni, hteli da uđu, da vide šta se to nalazi iza tih „zabranjenih vrata“.

„Nemam ja ništa protiv, gospodine. Vrlo rado bih vas pustio, nije zabranjeno, ali bih vas ipak molio da uzmete u obzir da vam ne bih savetovao da uđete. Ovo mesto je za Evropljane, Zapadnjake, verujte mi na reč“, dodao je ogromni muškarac, nasmejavši se još jednom.

Kako se njihov razgovor nastavljao, tako smo mi prišli vratima. Sva trojica su se smeškala. Mladi Arapi su nas kratko pogledali, blago pocrvenevši, dok je krupni momak iz obezbeđenja pokazao sve svoje bele zube nasmejavši se što je šire mogao.

„Dobro veče gospođo, gospodine, dobro došli“, obratio nam se dok je otvarao vrata: „Uđite, molim vas. Želim vam lep provod.“

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s