Crtice iz Srbije 19. veka (9) – ŽENA ZA VOLANOM U „ZONI SUMRAKA“

„Izvinite, gde se nalazi pumpa za gume?“, pitala sam na jednoj od benzinskih stanica u Bajinoj Bašti.

Bila sam na putu već neko vreme i trebalo je proveriti po nešto na francuskom „laviću“. Plan je bio da nekoliko dana provedem u Bajinoj Bašti, u zapadnom delu Srbije. Mali je grad, ali ima sve što mi treba da se dva-tri dana odmorim i „napunim baterije“.

Čovek me je samo pogledao, delovalo je da bi rado nešto izustio, ali se trudio da bude fin, pa je samo klimnuo glavom i rekao: „Ne ovde.“

Obišla sam još nekoliko benzinskih pumpi u gradu, da bi mi na kraju rekli (sa sve onim „pobogu“ i uz zbunjene poglede na „ženu za volanom“), da zapravo „pumpe za gume ne postoje na benzinskim stanicama“, jer „tu se obično ne nalaze“?! Pokušala sam da se ne nasmejem, ne bi bilo pristojno. Verovatno ni preporučljivo.

serbia-travel-bajina-basta-glimpses-of-the-world

Kad zalutate u vremenu i prostoru… (Glimpses of The World)

U svakom slučaju, savetovali su mi da idem „niže putem“ do prvog vulkanizera. Kako sam se pojavila u ovom servisu, tako su me spopali s pitanjima i dočekali iskrenim smehom jer je „žena ’ladno’ tražila da naduva gume na benzinskoj pumpi“!

Mora se priznati da je ovo zvučalo kao još jedan vic o ženama i vožnji, i ovde jeste delovalo kao da je smešno. Ljudi su se iskreno zabavljali, taj smeh nije bio maliciozan, već prirodan. Nisu hteli ni da čuju da naplate što su mi naduvali gume – pomogli su dami, dok su se dobronamerno smeškali, to im je bilo dovoljno. Na kraju sam i sama počela da se smejem…

Ušetah u „Zonu sumraka“?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s