Weekend In Serbia

*Skrolujte naniže za SRPSKI

Since I write about every destination I visit in a form of a monthly series so that all the beauties, heritage and, well, glimpses of the place would deservedly be described in two posts per week for a month, I have decided to do something different when it comes to Serbia, my home country. I live here, I know it well and no matter where I travel around the globe, I always enjoy coming back to Belgrade.

So, once a month I will try to post about one specific destination in the country in the new blog section called Weekend In Serbia, with all the historical sites, natural beauty, places to visit and other useful travel information included. Links for the posts will be available below (in English and Serbian). Try not to miss out on any posts of the section by SIGNING UP to the mailing list – sign up and every new post will come directly into your Inbox!

I also want to thank all the people who took part in the section by constantly suggesting places they have heard about or want to recommend. Will try to visit all of them! Hope you will continue to participate and stay in touch by email or social media, so that we can travel together through Glimpses’ posts.

If on the other hand you want to work with Glimpses regarding this section, if you want to promote heritage or other tours of your town, your accommodation or traditional cuisine, please contact me at worldglimpses@gmail.com. Will be happy to hear from you.

Let’s go around this lovely country, famous for its hospitality, great history and food, of course. Pack your bags – Serbia, here we come!

*Supported by National Tourism Organisation of Serbia
Serbia-tourism-organisation-logo-Glimpses-of-The-World

 

Serbia-travel-blog-Glimpses-of-The-World

** NA SRPSKOM **

Pošto o svakoj destinaciji pišem u formi serije tekstova, tako da sve znamenitosti, lepote i zanimljivosti (iliti glimpses, kako volim to da nazovem), zasluženo izlaze dva puta nedeljno tokom mesec dana, odlučila sam da kada je u pitanju Srbija, odakle sam rodom, ona bude zastupljena malo drugačije. Tu živim i volim da se ovde vratim gde god da me put po svetu odvede.

Dakle, u novoj rubrici na blogu pod nazivom „Vikend u Srbiji“, potrudiću se da jednom mesečno obiđem određenu destinaciju u Srbiji tako da u tekstu možete da nađete sve što vam treba – od toga šta treba videti i posetiti od istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota, do toga gde da predahnete. Linkovi za sve tekstove rubrike nalaziće se ispod (na srpskom i engleskom). Ipak, da biste bili sigurni da nećete propustiti nijedan sledeći tekst, najlakše je da se upišete na LISTU prijatelja bloga, i da vam tekstovi onda direktno stižu na mejl kako budu objavljeni!

Želim da se zahvalim svima koji učestvuju u kreiranju ove rubrike, time što mi konstantno predlažu mesta za koja su čuli ili su ih posetili. Potrudiću se sve da ih obiđem! Nadam se da ćete nastaviti da mi šaljete svoje predloge mejlom ili preko društvenih mreža, kao i do sada, i da ćemo onda zajedno da putujemo kroz putopise na blogu!

Ako, s druge strane, želite da sarađujete sa Glimpses u pogledu ove rubrike, da promovišete turističku turu u svom gradu, znamenitosti, specifičan smeštaj ili tradicionalne specijalitete, možete me kontaktirati na worldglimpses@gmail.com. Biće mi zadovoljstvo da čujem vaše predloge.

Hajde da zajedno obiđemo ovu našu lepu zemlju, nadaleko poznatu po gostoprimstvu, istorijskom nasleđu i, naravno, hrani. Pakujte se, obilazimo Srbiju!

*Uz podršku Turističke organizacije SrbijeSerbia-tourism-organisation-logo-Glimpses-of-The-World

 

Despotovac

HERITAGE AND NATURE *** ISPOD I IZNAD ZEMLJE

Đerdap/Iron Gate

IRON GATE, THE ROMAN ROAD *** ĐERDAP, TRAJANOVIM STOPAMA

Negotin-Paraćin

HEROES AND SPRINGS *** VELIKANI I VRELA

Zlatar

ZLATAR AND UVAC NATIONAL PARK  ***  MEANDRI UVCA I KNEŽEVI

Zlatibor

THINGS TO DO  ***  ŠTA VIDETI

Planina Tara

TARA MOUNTAIN, THINGS TO DO  ***  LETO NA TARI

Požega & Užice

THINGS TO DO  ***  ŠTA VIDETI

Mokra Gora & Kosjerić

OLD TRAIN AND KUSTURICA  ***  OD KOSJERIĆA DO KUSTURICE

Prijepolje

THINGS TO DO IN PRIJEPOLJE  ***  PRIJEPOLJE, ŠTA VIDETI

 

 

Advertisements